Okulumuz 2007 yılında Güven Özel Eğitim Hizmetleri Sanayii Tic.San.Ltd.Şti.ismiyle 10 Eğitim sevdalısı kurucu ortakların girişimleriyle Dereobası Köyü sınırları içerisinde Amanos dağlarının eteğinde doğayla iç içe 6.800 m2.arazi üzerine 22 derslikli ilköğretim okulu olarak yapılmış ve daha sonra 11 Eylül 2007 tarihinde Özel Bilge Atabey İlköğretim Okulu adını alarak eğitim öğretime başlamıştır.İlk yıl 1 müdür  1 müd.yrd. ve 17 öğretmen,275 öğrenci ile çalışma hayatına başlanmıştır.İlk yılda planlı ve programlı bir çalışma ile eğitim öğretimde kendini kanıtlamış ve öğrenci sayısı ikinci yılda 388'e ulaşmıştır. 2009-2010 eğitim Öğretim yılında öğretmen ve idarecilerin göstermiş olduğu performans ve veli memnuniyeti sayesinde okulun öğrenci mevcudu 456 ya öğretmen mevcudu 34  yardımcı personel sayısı ise 12'ye yükselmiştir. Aynı yılda ise bütün gelişmiş dünya milletlerinin uyguladığı Osmaniye'mizde ise ilk olarak okulumuz tarafından uygulanmaya konulan derslilik sistemi öğrencilerin gelişimleri adına çok büyük katkı sağlayarak çalışmalarına devam etmektedir. Okulumuzda modern fiziki mekana sahip çağdaş ders araç gereçleriyle donatılmış anasınıfı ve İlköğretim sınıflarıyla  hizmet vermektedir. Sıcak havalarda kılima ile soğutma sistemi uygulanmaktadır.

OKULA İSİM VERİLMESİ

Kurucu ortakların bir araya gelerek okula isim vermek için değişik görüşler alınmış olup bu görüşler içerisinde Türklerde eğitimde öncü bilge kişi anlamına gelen Özel Bilge Atabey ismi uygun görülmüş olup bu da;" Eski Türk devletlerinde, özellikle Selçuklularda şehzadelerin eğitimi veya bağımsız olarak bir eyaletin yönetimi ile görevli vezir" anlamına gelmektedir. Resmen 11 Eylül 2007 tarihinde okulun adı ÖZEL BİLGE ATABEY İLKÖĞRETİM OKULU olarak tescilllenmiştir.