Çocuklar Neden jimnastik Yapmalı

Jimnastik sporu, insan vücudunun bütün fiziksel özelliklerini kullanarak vücudumuz için gerekli kuvvet, esneklik, koordinasyon becerilerini en üst seviyeye çıkartan branştır. Jimnastik sporuna küçük yaşlarda başlanmasının nedeni, küçük çocukların vücutlarının olumlu gelişmelere daha hazır olmasıdır.

Okulumuzda jimnastik dersleri jimnastik alanında uzman olan Beden eğitimi öğretmenimiz Emine Kösem tarafından hem kız hem de erkek öğrencilere  yaşlarını,becerilerini ve fiziksel özelliklerini göz önünde tutarak kadameli şekilde eğitim vermektedir. Okulumuzda çocukları jimnastiğe yönledirmedeki amacımız ; çocuklar üzerindeki fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını amaçlamaktır.

Daha sosyal ve dışa dönük bireyler

• Hiper aktif çocuklarda daha sakin davranış durumu

• Duruş bozukluklarını düzenler

• Denge sorunu yaşayan çocuklarda olumlu etkisi vardır