Geleceğimizi Taşıyan Servis Şoförleri Eğitildi: Taşımalı eğitimde büyük sorumlulukları üzerinde toplayan servis şoförleri de eğitimden geçti. Okullumuz, taşımalı eğitimde görev yapan servis şoförlerine eğitim programı düzenledi.  Eğitim programında servis şoförlerine trafik konusunda detaylı bilgiler verilerek ilk yardım eğitimi ve yaşanacak kazalarda ilk yapılması gerekenler hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi, şoförler gerekli bilgilerle donatıldı.  Kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde önemli konulara parmak basılarak amacın öğrencilere ve şoförlere zarar gelmeden eğitim yılını tamamlamak olduğu belirtildi.

ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

Araçlarımız, Karayolları Trafik Kuralları'na uygun olup tüm araçlarımızın Yeterlilik Belgesi bulunmaktadır.  Araçlarımız; Volkswagen, Mercedes, Ford ve Renault Master markadır  ve araçlarımızın hepsi klimalıdır.  Altı yaşın üzerinde araç kullanılmamaktadır.

Her araçta

• Elektrikli otomatik kapı,

• Sabit camlar,

• Her öğrenci için emniyet kemeri,

• İlk yardım çantası, yangın söndürücü, zincir, kimyasal buz ve şemsiye bulunur.

SÜRÜCÜLERİN ÖZELLİKLERİ

Sürücülerin resmî işlemlerin yanı sıra, kişilik testlerinden de geçirilerek işe başlatılması esastır.  Her sürücüde cep telefonu bulunması zorunludur.

Servis sürücüleri

• Her sabah tüm servis araçlarının temizlenmesi,

• Otoyolda 90 km, şehir içi yollarda 60 km hız limitinin aşılmaması,

• Ailenin izni ve okul idaresinin onayı olmadan öğrencilerin güzergâh dışı bir yerde bırakılmaması,

Not:

• Hafta içi dershane, sosyal aktiviteler, gezi, proje, etüt, spor, müzik v.b. gibi yapılan çalışmalarda hiçbir servis ücreti alınmaz.

• Her okulda sabah ve akşam bir şirket görevlisi bulunur.

• Okul idaresi, servis şoförleri ile ayda bir toplantı yapar.

Servislerin öğrencilerimizden ricaları: Öğrencilerimizin;  Servis içinde yemek yememesi,  Servis aracını bekletmemesi,  Servis sürücüsünün uyarılarını dikkate alması konularında gösterecekleri hassasiyete şimdiden teşekkür ederiz.