Özel Bilge Atabey  Kurumları kütüphanesi ile  öğrenci öğretmen ve velilerine  hizmet vermektedir. Kütüphanelerimiz hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hafta sonları da tüm veli toplantılarında açıktır. Dewey onlu sistemiyle tasniflenen kitaplarımız öğrenci, öğretmen ve personelimiz tarafından da kullanılabilmektedir. Son çıkan kitapların takibiyle devamlı güncellenen kütüphanelerimiz uygun olanların seçilmesiyle okuyucularımıza geniş alternatifler sunmaktadır. Kitaplar, CD’ler, DVD’ler, süreli yayınlar ve bilgisayarlar öğrencilerimizin ders işlerken ya da araştırma yaparken aktif olarak kullanabilecekleri materyallerdir. Kütüphanede yapılan ders saatlerimizde öğrencilerimize her hafta edebiyatın bir türü tanıtılmakta ve bu türe ait kitaplar okutulmaktadır. Böylece öğrencilerimizin hikâye, roman, masal, şiir, fabl, anı, yaşam öyküsü gibi edebiyatın çeşitli kollarıyla tanıştırılıp bilinçli bir okuma yapmaları sağlanmaktadır. Bu konuların içine okudukları kitapların yazar ve yayınevi tanıtımları da dâhildir. Amacımız kütüphanelerimizin tam bir kültür alanı olarak çalışmasını sağlamaktır. Birinci sınıflarımıza okutulan sesli masal kitapları ile okuma faaliyetlerimiz görsel ve işitsel materyaller eşliğinde çok daha rahat ve eğlenceli bir hâle getirilmektedir. Her ay öğretmenlerimiz ve kütüphane sorumlularımızın ortak çalışmalarıyla kitap kurdu seçilen öğrencilerimize verilen sertifika ve kitap hediyesiyle  öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenmiştir.

Kütüphanemizde her hafta çarşamba günü öğle tatilinde öğrencilerimiz birbirlerine kütüphaneden alıp okudukları kitapları anlatarak aralarında kitap kardeşliği kurmaktadırlar. Öğrencilerimizi ayın kitabı olarak seçilip okunan kitaplarının yazarlarıyla tanıştırmak için okullarımızda çeşitli etkinlikler ve söyleşiler yapılmakta böylece onların okumanın ve yazmanın önemini her açıdan kavramaları sağlanmaktadır.

Okuyan, düşünen ve araştıran öğrencilerimize yol haritası olan kütüphanelerimiz bünyelerindeki yenileşme hareketlerini sürekli hâle getirerek hizmetlerine devam etmektedir.