Özel Bilge Atabey  Okulları'nda tam bilgi donanımlı, özbenliği gelişmiş, problem çözme ve karar verme becerisi yüksek, araştırmacı, bireyler yetiştirmek sistemimizin hedefidir.

Öğrencilerimize, bir üst eğitim programına geçişlerinde gerekli olan akademik bilgi ve becerilerin kazandırılmasının yanı sıra, fiziksel, zihinsel ve duygusal becerilerine yanıt verebilen kapsamlı bir eğitim programı uygulanmaktadır. Branşlarında uzmanlaşmış nitelikli ve dinamik eğitim ve öğretim kadrosuyla Özel Bilge Atabey Okulları; öğrencilerinin bilgiye ulaşmalarını, edindiği bilgiden yararlanmalarını ve bilgiyi geliştirme yöntemlerini öğrenmelerini ilke edinmiştir. Bu anlamda Özel Bilge Atabey Okulları’nda tam öğrenme sistemi uygulanmaktadır.